Mooi werk

Duurzaam organiseren

Balanceren tussen resultaat en duurzaamheid

Mooi werk

Zinvol werk

Wat ‘zinvol’ is, is goddank verschillend voor ieder van ons. Dit maakt dat we allemaal op ons werk een rol kunnen opnemen die bijdraagt aan de teamdoelstellingen enerzijds, maar ook een rol die tegelijkertijd ons de kans geeft om meer te worden van wie we al zijn. Zo wordt ons werk een manier om onszelf te realiseren. Wij helpen je met de overgang van het klassieke ‘functie’denken naar het ‘rol’denken.

Jobcrafting

Jobcrafting is de vaardigheid om aan je job te sleutelen zodat je werk (opnieuw) ‘mooi’ werk wordt. Het is te vergelijken met een relatie. Geen enkele partner kan jouw volledig potentieel ontplooien. Wanneer je iemand tegenkomt die een aspect van jou aanraakt dat lang onderbenut bleef, wat doe je dan? Zie je het als een wake-up call om er iets mee te doen of gooi je de handdoek in de ring en stort je je met je hoofd in de wolken in de nieuwe relatie? (vrij naar R. Ponnet)

Burn-out preventie

Burn-out treedt op wanneer je job je meer energie kost dan dat ze je energie geeft. Dit energieverlies kan soms sluipend traag verlopen. Zo dringt het niet altijd tot ons door en gaat ons alarm pas af wanneer het te laat is. Op een bewuste manier de energiebalans van je werk in kaart brengen laat je toe het energieverlies een halt toe te roepen (d.m.v jobcrafting) en burn-out geen kans te geven.

Je loopbaan in handen nemen

Als je mooi werk wil dan moet je niet in een hoekje gaan zitten wachten tot iemand het je komt brengen. Je zal jezelf moeten bekwamen om je loopbaan in eigen handen te nemen. Je zal jezelf beter moeten leren kennen : “Wat zijn mijn passies?”, “Wat zijn mijn talenten?” en hoe kan ik mijn loopbaan inrichten zodat deze ook werkelijk aan bod komen?

Ontdek wat we samen kunnen realiseren